Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović smatra da se prilikom formiranja nove Vlade Srbije mora voditi računa o demokratski izraženoj volji naroda na izborima . 

„Srpsko nacionalno veće severnog KiM poziva i predsednika SPS-a Ivicu Dačića da uzme u obzir volju njegovih birača i da u skladu sa tom činjenicom postupa u procesu formiranja Vlade , rekao je Ivanović i dodao „da je i zbog političke stabilnosti potrebno da se formira vlast u skladu sa rezultatima ovih izbora i činjenicom da je i pored neregularnosti pobedila SNS „. 

Po njegovom mišljenju, ako se ne bude ispoštovala volja građana doći će do destabilizacije situacije u Srbiji u trenutku kada nam je potrebna jaka država sa stabilnim institucijama . 

„Mi očekujemo od predsednika Srbije da se ponaša kao predsednik svih građana , da bude državotvoran predsednik, da vodi računa o nacionalnim i državnim interesima u skladu sa Ustavom , očekujemo da će se boriti za celovitost i integritet zemlje“, rekao je Ivanović. On je dodao da očekuje od Tomislava Nikolića “ da će , kako je najavio, oko Kosova i Metohije napraviti koncenzus , da će uključiti sve relevantne političke subjekte ali i prave predstavnike Srba sa Kosova i Metohije, poništiti sve neustavne dogovore koje je postigao šeg pregovaračkog tima Beograda Borko Stefanović , rekao je da neće rezgovarati sa ljudima koji su činili zločine i trgovali ljudskim organima , da će mu prioritet biti evrointegracije, ali da neće podleći ucenama kada je u pitanju odbrana Kosova i Metohije „. 

Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio je na severu Kosova dvotrećinsku većinu glasova što pokazuje da je politika koju je vodio Boris Tadić , posebno na Kosovu za Srbe bila pogubna, rekao je Ivanović. 

On je podsetio da su oba Srpska nacionalna veća na Kosovu i Metohiji podržala Nikolića, a to su činili i prilikom ranijih izbora kada se on kandidovao za predsednika Srbije.

Izvor TV Most.